'Fotoğrafım Mısır'daki cunta için utanç kaynağı oldu'

'Fotoğrafım Mısır'daki cunta için utanç kaynağı oldu'

Mısır'da 2011 yılında çıkan halk ayaklanmasının görüntülerini çeken AA foto muhabiri Elşami, ayaklanma sırasında yaşadıklarını New York Times gazetesine anlattı.

Mısır'da 2011 yılında çıkan halk ayaklanmasının görüntülerini çeken, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Muhammed Elşami, New York Times gazetesine buradaki deneyimini anlattı. 

Henüz 21 yaşında olan Elşami, gazetede 18 Temmuz'da yayımlanan söyleşisinde, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasını, kariyerindeki "dönüm noktası" olarak nitelendirdi ve dünya basınında büyük yankı uyandıran, Mısır polisinin sürükleyerek uzaklaştırdığı genç kadın eylemciyi görüntülediği fotoğrafı hakkında konuştu. 

Genç kadının fotoğrafını çektiğinde henüz 17 yaşında olduğunu ve yerel Almasry Alyoum gazetesinde bir senedir foto muhabir olarak çalıştığını ifade eden Elşami, "Foto muhabirlik kariyerimde ilk senemdi ve o fotoğraf, hayal ettiğimden çok hızlı şekilde yayılmaya başladı. Çalıştığım gazetenin baş sayfasındaydı, sosyal medyada ve diğer platformlarda bir virüs gibi yayıldı" dedi. 

Elşami, fotoğraftaki kızın ifadesi ve sahnenin ortaya koyduğu zulüm karşısında çok sayıda kişinin hayrete düştüğünü belirterek, "Sanırım, fotoğraf, o dönem iktidardaki cunta için utanç kaynağıydı çünkü askerlerin sivillere asla bunu yapmayacağına ilişkin algının değişmesine yardım etti" ifadesini kullandı. 

Muhammed Elşami, Mısır'da 2011 yılında 25 Ocak'tan 11 Şubat'a kadar süren, halk ayaklanmasının en ateşli 17 günü sırasında Hüsnü Mübarek rejiminin uygulamalarını sergileyen çok sayıda fotoğrafa imza atmıştı. Elşami'nin fotoğrafları daha önce Time dergisi, CNN International ve El Cezire Amerika'da yayınlanmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.