Fiş almadan marketten çıkılmayacak

Fiş almadan marketten çıkılmayacak

Vergi kaçırma sorununu önlemeye yardımcı olan vatandaşlara kura ile lüks araba verilecek. Kuraya katılmak için alışveriş fişi almak gerekli.

Ekonomik krizle mücadele eden ve kamu açığını düşürmek için uyguladığı kemer sıkma politikalarının yanı sıra gelirlerini artırmak için vergileri yükselten Portekiz hükümeti, bu kez vergi kaçırma sorununa karşı ilginç bir yöntem buldu.
Portekiz'deki koalisyon hükümetinde Bakanlar Kurulu'nun yarın yapacağı toplantıda alacağı bir karar, bugün ülke basınına yansıdı.

Portekiz gazetelerine göre, hükümet, vergi kaçırma sorununu önlemeye yardımcı olan vatandaşlara kura ile aralarında "lüks araba ve 90 bin avroya kadar varan para" bulunan ödüller verecek. Haftada bir yapılacak kuralara, alışveriş fişi alan ve vergi numaralarını ekleyen vatandaşlar katılabilecek.

Portekiz'de 2013 Ocak ayında yüzde 23'e çıkartılan KDV'yi ödemek istemeyen bir çok satıcı veya alıcının fişsiz alışveriş yaptığı ve Maliye Bakanlığı'nın beklediği vergiyi toplayamadığı belirtiliyor. Hükümet, ticari şirketlerin fiş kestiklerinde bunun doğrudan maliye tarafından görülmesini sağlayan cihazların yazar kasalara yerleştirilmesini zorunlu kılsa da, müşteriler fiş istemediği taktirde bunun kontrolü yapılamıyor.
Portekiz'de yıllık kaçırılan verginin, gayri safi milli gelirin neredeyse yüzde 27'sine eşit olduğu belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.