Fırtınalı suda Bediüzzaman’la birlikteydi

Fırtınalı suda Bediüzzaman’la birlikteydi

23 Temmuz 1974 tarihinde vefat eden ağabeyimizi ölümünün 37. Yılında rahmet dualarımızla anıyoruz

Ömer Özcan’ın haberi:

Eğridirli Merhum Çilingir Ali Savran’ın Risale-i Nur’da ismi geçmektedir. Bediüzzaman Said Nursi zamanında Eğridirli nur talebeleri içinde birinci muhatab hükmündeydi.

Risale-i Nur kitaplarının Isparta’dan Barla, İslamköy, Kuleönü gibi köylere ulaştırılması hizmetlerinde çok emeği geçmiştir. O tarihlerde Barla’ya yol olmadığı için ancak Eğridir gölü üzerinden motorla gidilebildiği unutulmamalıdır.

Merhum Ali Savran 1948 Afyon Mahkemesinde Bediüzzaman’la beraber yargılanmıştır. 1954 yılında Eğridir Gölünde yaşanan ve Emirdağ Lahîkasında bahsi geçen fırtınalı, motorlu kayık hâdisesinin kahramanlarından biri de Ali Savran’dır; o, Bediüzzaman hazretleriyle beraber motor içinde bulunan altı kişiden birisiydi…

23 Temmuz 1974 tarihinde vefat eden ağabeyimizi ölümünün 37. Yılında rahmet dualarımızla anıyoruz…

Risale-i Nur’da Ali Savran: 

“Hata: 30. Cem'iyet mensubîninden Ali Savran tarafından gönderildiği…
“Cevab: Makam-ı iddianın o Ali Savran'ı tahliye etmesi ve sonra da bu mahkemede yine tevkif etmeyip memleketine gitmesine izin vermesi, cem'iyetçilik olmadığını makam-ı iddia kendi kalemiyle isbat etmiştir.” (Şualar 410)

“Çilingir Ali ile ve dayısı Hasan'ın  ona yardım etmesi ve mübarek hülyaları ve tevafukları bizleri ferahlandırdı. Eğirdir kasabasını bana ziyade sevdirdi. Cenab-ı Erhamürrâhimîn onlardan razı olsun.” (Emirdağ L-I sayfa 159)

www.RisaleHaber.com