Firmalar Ramazan'da indirim yarışına girdi

Firmalar Ramazan'da indirim yarışına girdi

Ramazan ayı firmalar ve tedarikçi firmalar için de fırsat olarak görülüyor. Ramazan kolileri ve Ramazan ayına özel indirim çekleri ile firmalar ve markalar indirim yarışına girdi

Ramazan ayı gelince firmaların çalışanlarına dağıttığı erzak paketleri ve hediye çekleri perakende sektörünün iştahını artırdı.

Ramazan kârından pay almak isteyen marketlerin indirim yarışına tedarikçiler de katılınca iskonto oranları yüzde 30'lara kadar çıktı. Öyle ki daha önce firmalara yüzde 5 indirimle hediye çeki satışı yapan marketler, tedarikçilerin de rekabetçi fiyatlarda ürün sunmaya başlamasıyla indirim oranlarını yüzde 30'lara kadar çıkardı. Ramazan kolilerinde ise geçen yıla göre fiyatlar yüzde 5-10 arasında yükselse de koli içine giren markalar, ürün kalite ve çeşitleri tüketicinin talepleri doğrultusunda artırıldı.

AGRESİF İNDİRİMLER

Tansaş, BİM, Carrefour gibi hipermarketlerin yöneticiliğini yapan sektör profesyonellerinden Servet Topaloğlu, marketlerin ramazan kolileri yaparken her bütçeye uygun erzak paketleri hazırladıklarını, bu noktada tedarikçilerin çok agresif indirimler uyguladıklarını kaydetti. "Pek çok marka için kolilere girmek iyi bir tanıtım fıtrsatı o yüzden indirimden kaçınmıyorlar" diyen Topaloğlu, bunun hediye çeklerine de yansıdığını kaydetti. "50 liralık bir erzak paketine 50 lira ödeyen bir firma 50 liralık bir hediye çekine artık çok daha az ödüyor" diyen Topaloğlu, kolilerde de tedarikçilerin indirimleri nedeniyle fiyatların düştüğünü söyledi.

NİTELİK ÖNEM KAZANDI

Metro Toptancı Marketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Ramazan kolilerinde yüzde 5'lik bir artış olduğunu ancak tüketicinin ucuz kolilerden çok içerisinde nitelikli ürünlerin ve bilinen markaların yer aldığı 50-60 liralık kolileri satın almayı tercih ettiğini söyledi. Sabah gazetesinden Pınar Çelik Nacar'ın haberine göre, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek ise, satışların yüzde 60'ını hediye çeklerinin geri kalanı ise kolilerin oluşturduğunu söyledi. Altunbilek, hurma, kuruyemiş, çay gibi ürünler nedeniyle fiyat artışları olabileceğine dikkat çekti.

İÇERİKLER DEĞİŞİYOR

Bu yılki koli fiyatları içeriğine göre fiyatlandırılıyor. İçinde yağ, pirinç, bulgur, makarna, un, salça,çay, küp şeker, çorba, toz şeker, gazlı içecek bulunan paketlerin yanı sıra kuruyemiş, şarküteri, gazlı içecek, zeytinyağı, tatlı bulunan koliler de var.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.