Fırıncı ağabeyle Hekimoğlu İsmail'in 15 Temmuz sohbeti

Fırıncı ağabeyle Hekimoğlu İsmail'in 15 Temmuz sohbeti

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, Hekimoğlu İsmail ağabeyi ziyaret etti.

Kemal Benek'in haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, Hekimoğlu İsmail ağabeyi ziyaret etti.

Yarım asırı aşan bir dostluğu bulunan ikilinin sohbetinde 15 Temmuz darbe girişimi ana konuydu. Hatıralar yad edildi, Türkiye'nin dünden bugüne geldiği nokta konuşuldu.

15 TEMMUZ DARBESİNE KAŞRI ÇIKANLARIN HEPSİ MİNYELİ ABDULLAH'TIR

Mehmet Fırıncı ağabey, ziyaretle ilgili Risale Haber'e konuştu:

"Hekimoğlu abiyle yarım asırdan fazla bir hukukumuz var. Bu yakınlarda da hiç görüşmemiştik. "Müslüman darbeci Olamaz" diye bir kitap yazdı. Çok sevindim, memnun oldum. Aynı fikirdeyiz zaten. 

15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan insanlar halk tabakasından. Geçen televizyondan izledim. Bir kadın 15 Temmuz gecesi oğlunu alıp tanklara karşı çıkıyor ve yaralanıyor. Televizyon muhabiri "ne iş yapıyorsunuz" deyince kadın "ben temzilikçilik yapıyorum, apartmanlarda merdiven temizliyorum" dedi. Ben çok duygulandım. Bunu anlattım. "Bunların hepsi Minyeli Abdullah'tır" dedim. Minyeli Abdullah eseri, insan varlıklı omasa da dine hizmet etmek şuuru nasıl olmalı fikrini, şuurunu milletimize anlattı. 

HEKİMOĞLU ÖNCÜ BİR İSİM

"Hekimoğlu ağabey, yeni kitabında bu insanları işlemiş. Kitabı imzaladı verdi. Dün akşam okudum. Çok tatlı bir sohbet oldu. İnsanımızın hürriyetini kazanmasında öncü isimlerden biri Hekimoğlu'dur. 

"Minyeli Abdullah romanının neşrinde benim de bir katkım olmuştu. Sabahattin Topbaş kağıt parasını verdi. Zübeyir ağabeyin emriyle kağıdını  aldım geldim."

BİR MÜSLÜMAN BUNU YAPAMAZ

15 Temmuz darbe girişimini de değerlendirdiklerini belirten Fırıncı ağabey, "Müslüman katiyen asayişi ihlal edici en küçük bir harkette bulunamaz, yapamaz. Bu çerçevende konuştuk" dedi.

FIRINCI AĞABEYİN HATIRALARI

Sohbet sırasında Hekimoğlu İsmail'in (Ömer Okçu) oğlu Osman Okçu da hazır bulundu. Timaş Yayınlarının yetkilisi olan Osman Okçu, Fırıncı ağabeyin hatıralarını da kitaplaştırmak istediklerini söyledi. Okçu, Fırıncı ağabeyin buna razı olması halinde çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum