Fırıncı ağabeye iftira haberine tepki

Fırıncı ağabeye iftira haberine tepki

Nesil Yayınlar 'Mehmet Fırıncı hakkındaki haberi kınıyoruz' başlıklı açıklama yaptı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Mehmet Fırıncı, hakkında iftira niteliğinde yapılan haber üzerine Nesil Yayınları açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "Bediüzzaman'ın 1928 doğumlu 86 yaşındaki talebesi Mehmet Fırıncı'nın Başbakan'ın elini öpmek için eğilmesi dikkat çekti.' şeklindeki asılsız, terbiyesiz ve seviyesiz haber, aklı ve vicdanı olan insanları derinden yaralamıştır" denildi.
 
Nesil Yayınlarından yapılan 'Rota Haber'in Mehmet Fırıncı hakkındaki haberini kınıyoruz' başlıklı açıklaması şöyle:
 
"Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi Mehmet Fırıncı Ağabey ile ilgili olarak Rota Haber'de yayınlanan "Bu da Bediüzzaman'ın talebesi" başlıklı haberini kınıyoruz.
 
Haberde kullanılan "Bediüzzaman'ın 1928 doğumlu 86 yaşındaki talebesi Mehmet Fırıncı'nın Başbakan'ın elini öpmek için eğilmesi dikkat çekti." şeklindeki asılsız, terbiyesiz ve seviyesiz haber, aklı ve vicdanı olan insanları derinden yaralamıştır. Araştırmadan, gerçekleri sormadan yapılan bu önyargılı ve iftira niteliğindeki haberin içeriği asla kabul edilemez.
 
"Vakur ve mütevazı tavrını hiçbir zaman bozmadı"
 
Mehmet Fırıncı Ağabeyi tanıyan herkes bilir ki Ağabeyimiz tevazusu ile herkese örnek olmaktadır. Bediüzzaman Hazretlerinin yanında yetişmiş olan Fırıncı Ağabey, Üstadından aldığı vakur ve mütevazı tavrını hiçbir zaman bozmamıştır. Rota Haber tarafından hayâsızca 'el öpüyor' diye gösterilmeye çalışılan görüntü Fırıncı Ağabeyin her zaman yapmış olduğu musafaha (selamlaşma) şeklidir ve bu art niyetli habere imza atanlar da bunu çok iyi bilmektedir.
 
"Haber tamamen gerçek dışıdır"
 
Haberde kullanılan iftira ve nefret dili içeren üslubu asla tasvip etmiyor, haberin içeriğinin tamamen iftira, gerçek dışı ve art niyetli bilgilerle doldurulmuş olmasının maddi ve manevi sorumluluk taşıdığına inanıyoruz. Nesil Şirketler Grubu olarak Mehmet Fırıncı Ağabey hakkındaki bu haberi şiddetle kınıyoruz."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum