Fırıncı ağabeyden sadeleştirme açıklaması

Fırıncı ağabeyden sadeleştirme açıklaması

Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, Risale-i Nur'un sadeleştirilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden, İstanbul İlim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı ağabey, Risale-i Nur'un sadeleştirilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Fırıncı ağabey, "Risale Haber aracılığıyla kamuoyuna yeni bir açıklama yapmak istiyorum" dedi.

İşte Mehmet Fırıncı ağabeyin sözleri:

"Risale-i Nurların sadeleştirme denen tahrifat çalışması hakkında daha evvel ağabeylerle beraber neşredilen yazıyı tasdiken yeniden şu ibareleri arz etmek ihtiyacı hasıl olmuştur.

"Aziz muhterem Üstadımızın beşeriyetin ahiret ve dünya hayatını Kur'an hakikatleri ile kurtaran Risale-i Nur külliyatına yapılan tahribat çalışmasını yapılabilecek en şiddetli red ve kınama ile reddediyorum.

"Cenab-ı Hak'tan bunu yapanların kalblerine feraset vererek bu dehşetli cinayetten vazgeçmelerini niyaz ediyorum.

"Bunu yapanlara sözü geçecek kimselere de çok rica ediyorum, bunları bu bela işten, bütün Risale-i Nur mensuplarını ağlatan bu işten vazgeçirsinler diyorum.
Ellerinden gelebilecek her türlü vasıtayı kullanmalarını, aksi halde bu imkanlarını kullanmayanlar da aynı fiili yapmış olacakları için onların da bu dehşetli günaha ortak olacaklarını bilmelerini düşünerek onları da ikaz etmek istiyorum. Ve mazlumun ahı arşa kadar gider hakikatinden istiaze etmelerini tavsiye ediyorum. "

Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması