Finlandiya'da Kur'an'a ve İslama ilgi artıyor

Finlandiya'da Kur'an'a ve İslama ilgi artıyor

Finlandiya'da sayıları yaklaşık 40 bini bulduğu tahmin edilen Müslümanlar arasında Kur'an-ı Kerim'e olan ilgi artıyor

Finlandiya'da başkent Helsinki başta olmak üzere birçok yerde Kur'an'a ve İslam dinine olan ilgi son zamanlarda yükselişte.
 
Helsinki Üniversitesi İslami Araştırmalar Profesörü Jaakoo Hameen-Antilla'ya göre Finli Müslümanlar'ın Kur'an'ı ve dinlerini öğrenme eğilimi artıyor. Ülkede henüz İslami tebliğ seminerleri bulunmazken, birçok gayri resmi okul ve cemaat İslam'ı öğrenmek isteyenler için çalışmalarını sürdürüyordu. Finli yetkililer ülkedeki Müslüman sayısının kaydını tutmuyor; ancak Hameen-Antilla, bu sayının 40 bin civarında olduğunu söylüyor.
 
Helsinki İslam Merkezi, Finlandiya'da Kur'an dersleri veren onlarca merkezden birisi. 19 yaşındaki Yunus Ali, küçüklüğünden beri Kur'an dersleri alıyor.
 
"Arapça, Fince'yle çok farklı olduğu için ilk başta oldukça zorlanmıştım." diyen Ali, ilk olarak Arap alfabesini en iyi şekilde öğrenmenin zorunlu olduğunu söylüyor.
 
Yedi yaşında Kur'an öğrenmeye başlayan ve şu an 20 yaşında olan Muhammed Ahmed ise "Kur'an eğitiminin evde aile rehberliğinde başlaması gerektiğini" belirtiyor.
 
Kur'an'ın günlük hayat için yol gösterdiğini ve diğer insanlara saygılı olmayı öğrettiğini belirten Ahmed ile Ali, "Kur'an'ı arada bir okumak yeterli değil. Bu şekilde en geç bir yıl içinde unutulur. Kur'an okumak, zihni tazelemek için bir alışkanlık haline getirilmelidir." diyorlar.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.