Finlandiya din dersini tartışıyor

Finlandiya din dersini tartışıyor

Finlandiya bu sene gerçekleştireceği yeni eğitim reformu için, ilk olarak din dersini tartışmaya başladı.

Hükümet içerisinde yer alan bazı siyasetçiler, din derslerinin kaldırılması gerektiğini savunurken, Hıristiyan Demokrat Partililer ise din dersinin ahlaki değerler için önemli olduğunu belirtiyor.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, liselerdeki din eğitimi ders saatlerinin azaltılması gerektiğini ifade etti. Bu görüşe karşı çıkan birçok siyasetçi ise din ders saatlerinin aksine artırılması gerektiğini savundular.

Kendi internet blogundan açıklama yapan Bakan Tuomioja, din dersi yerine tarih ve sosyal bilimler ders saatlerinin artırılması gerektiğini savundu.

Hıristiyan Demokrat Partisi Parlamento Grup Başkanı Peter Östman ise "Benim düşünceme göre, din eğitimi temel ahlak ve etik değerler için önemlidir. Yaşanan aile cinayetleri ve öğrencilerin okul içerisinde şiddet içerikli davranışlarına karşı din derslerinin artırılması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

"Zorunlu din derslerin kaldırılması teklifi geçmişimizi kaldırmakla aynı kategoriye girer." diyen Yeşiller Komite üyesi Outi Alanko Kahiluoto, "Her şeyi google'dan öğrenemeyiz. Gerçek dünya böyle değil. Dini metinleri okuma yeteneği çok önemli kültürel bir bilgi parçasıdır." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.