Finkelstein: İsrail, Filistin Birlik Hükümetini sabote ediyor

Finkelstein: İsrail, Filistin Birlik Hükümetini sabote ediyor

Siyaset Bilimci Finkelstein, İsrail'in Filistin'de uzun uğraşlar sonucu kurulan Ulusal Birlik Hükümeti'ni sabote etmeye çalıştığını söyledi

Siyaset Bilimci Norman Finkelstein, İsrail’in işlediği savaş suçlarına ve ortaya attığı iddialara yönelik yeni eleştiriler getirdi. 
 
Norman Finkelstein, İLEM Konferans Salonu'nda düzenlenen yaptığı konuşmada, Netanyahu’nun, Hamas ile Filistin yönetimi arasında kurulan ulusal birlik hükümetini sabote ettiğini söyledi. 
 
Finkelstein, “ABD ile Avrupa hükümetlerinin Hamas'la girdikleri uzlaşıdan vazgeçirmek için İsrail Batı Şeria'da bir operasyon başlattı ve pek çok Filistinli'yi katletti" dedi. 
 
ABD'nin saldırıların başından sonuna kadar İsrail'e destek verdiğini hatırlatan Finkelstein, şunları kaydetti: İsrail bu süreçte Arap dünyasından da çok fazla destek gördü. Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail'i destekliyorlardı. Türkiye de geçmişe göre olaylara daha sessizdi çünkü ülkede Suriye meselesi ve Kürt sorunu vardı. Filistin bu sefer desteğini ne Avrupa'dan ne de Arap dünyasından aldı. Bu son saldırıda Filistin'e en büyük destek Latin Amerika'dan geldi. İsrail'in kendisini haklılaştırmak için pek çok iddia öne sürdü. İsrail'in ikinci argümanı terör tünelleriydi. 
 
İsrail'in, Hamas'tan gelen füzelerden kendisini koruma bahanesiyle saldırdığını aktaran Finkelstein, "Füze saldırısı sadece bir söylenti. İsrail, Hamas'ın ülkeye 4 bin füze gönderdiğini söylüyor. Bu füze saldırıları sonucu İsrail, 7 vatandaşının öldüğünü ve 15 milyon dolarlık mal zarar olduğunu söylüyor. Tek bir füze küçük bir alana çarpsa 15 milyon dolar zarar verebilecek güçtedir. Bu nedenle sorulması gereken soru şu: Nasıl oluyor da 4 bin füze 7 vatandaşın ölümüne ve 15 milyon dolarlık zarar veriyor?”  diyerek İsrail tarafından yapılan manüpilasyonlara dikkat çekti.
 
Konuşmasında İsrail’in Demir Kubbe teknolojisine de eleştiri getiren Finkelstein, “İsrail bu Demir Kubbe teknolojisinin kendisini füzelerden koruduğunu iddia ediyor. İsrail'in Demir Kubbe savunma sistemi yokken bin füze 3 vatandaşın ölümüne sebep oldu. İsrail bu teknoloji yalanını uyduruyor. Bu saldırıda İsrail'e gönderilen roket değil havai fişekti. İsrail havai fişekler roketmiş gibi davrandı. Çünkü kendilerini savunma haklarına devam etmek istediler. Hamas da bu havai fişeklerin roket olduğunu düşündü çünkü onlar da silahlı direnişlerinde başarılı olduğunu kanıtlamak istiyorlardı. İki grup arasında da ortak bir fayda vardı, havai fişeklerin roket olduğuna inanmaları açısından." şeklinde konuştu.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.