Fındık üreticisini yıkan kar yağışı!

Fındık üreticisini yıkan kar yağışı!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 30 Mart gecesi etkili olan kar yağışı, fındık bahçelerine büyük zarar verdi.

Ordu'nun Altınordu ilçesi Osmaniye Mahallesi'ndeki fındık bahçesinde hasar tespit çalışmaları devam ederken, Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt bir açıklama yaptı. Arazide hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Cörüt, "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde aldığımız bilgilere göre yüzde 70-80 bir zarar vardır. Bu detayları teknik heyetlerimizin çalışması sonucunda netleştireceğiz. Alınan ön bilgiye göre rakım 400'ü aşınca zararın yüzde yüz olduğu söyleniyor" dedi.

"EN SON 2004'TE OLDU"

Cörüt, "30 Mart gecesi yağan yoğun kar yağışından dolayı fındık ürünümüz zarar görmüştür. Bahçelerde incelemeler yaptık. Böyle bir afetin 2004 yılında olduğu söyleniyor. O yıllarda da olmuştu. Üreticimiz tamamen mağdur olmuştu. Bu yılda aynı şekilde üreticilerimizin mağduriyeti söz konusudur. Göründüğü gibi fındık ocaklarında yaprakların tamamen haşlandığı, yandığı açıkça ortadadır. Biz bu konuyla ilgili teknik heyetimiz incelemelerde bulunuyor, raporlar hazırlıyoruz. Bu raporları önce Ziraat Odaları Birliği'ne, daha sonra bakanlığımıza bildireceğiz" diye konuştu.

Üretici Osman Yüksel ise, kar yağışından dolayı fındık bahçelerinin yandığını ifade ederek, "Önceden de böyle olmuştu. Kar yağmış fındık yanmıştı. Bu sene de çok yağdı. Şu anda yandı. Dalda fındık yok. Çok vardı ama hep gitti" şeklinde konuştu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum