Fındık fiyatları için ürküten tahmi

Fındık fiyatları için ürküten tahmi

Mart'ın son günlerinde etkili olan don olayı ardından büyük zarar gördüğü tahmin edilen fındığın kilo fiyatının 15 TL'ye kadar yükselebileceği belirtildi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, 6 lira civarında olan fındık fiyatının martın son günlerinde görülen don olayı ardından 12 liraya kadar yükseldiğini, artışın üreticinin elinde fındık olmamasından kaynaklandığını söyledi. Keskin şöyle konuştu:

“Fındık, 11 liradan işlem görüyor. Yarın ne olur bilemeyiz, 13'e çıkar, 10'a düşer. 15 liraya kadar da çıkabilir. Üreticinin elinde fındık olsa fiyat yükselmez. 6 liralık fiyat 10 liraya yükselince üretici elinde kalan fındığı sattı. Üreticide artık çok az fındık kaldı. İhracatçı ve tüccarın bir miktar stoku var. Bazı üreticiler 11 liraya fındığını satmak için 'yükselir mi?' diye soruyor. Bu rakamlar biraz afaki. Fiyatın bu kadar yükselmesinin üreticiye bir katkısı olmaz. Çünkü elinde ürün yok. Üreticiye katkı için yüksek fiyatın yeni ürüne de yansıması lazım.”

Rekolte 350 bin tona düşebilir

Keskin, geçen yıl 570 bin ton dolayındaki fındık rekoltesinin don nedeniyle bu yıl 350 bin tona kadar düşebileceğini bildirdi.
 Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç ise don olayları sonrasında fiyatın yükseldiğini belirtti.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.