Fındık bahçesini müzikle koruyor

Fındık bahçesini müzikle koruyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir çiftçi, yabani hayvanlardan korumak için fındık bahçesine radyodan müzik yayını veriyor.

Akçakoca ilçesinde çiftçilik yapan Hasan Şen, yabani hayvanlardan korumak için fındık bahçesine radyodan müzik yayını vermeye başladı.

Çayağzı köyünde yaşayan 51 yaşındaki Şen, AA muhabirine, geçimini fındıktan sağladığını fakat yabani hayvanların fındık bahçesini sürekli talan etmesi yüzünden sıkıntı yaşadığını anlattı. 

Berberde tıraş olurken bir arkadaşıyla yabani hayvanların fındıklara zarar vermesi konusunu konuştuklarını anlatan Şen, "Arkadaşım, 'radyo taktık rahat ettik' dedi. Ben de 2 radyoyu bahçenin farklı noktalarına yerleştirdim. Radyoları taktıktan sonra biz de rahat ettik" diye konuştu. 

"Evimizde rahat yatabiliyoruz"

Radyolardan tarlaya 24 saat müzik yayını yaptıklarını ifade eden Hasan Şen, "Taşınabilir bellekleri radyoya takıp, köpek sesi yayını yapıyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız, domuz, ayı gibi yabani hayvanların bahçeye gelmesini engellemek, mahsulümüzü onlara yedirmemek. Bu sistem olmasa her akşam buraya gelmek ve sabaha kadar beklemek zorunda kalacağız. Radyo yayını sayesinde evimizde rahat yatabiliyoruz" ifadesini kullandı. 

Radyoları kontrol etmek için iki günde bir bahçeye geldiklerini dile getiren Şen, ürünü korumak için radyo haricinde renkli ışıklar ve parlak nesneler kullandıklarını da belirtti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.