Fındık, 12 TL'den satışa çıktı

Fındık, 12 TL'den satışa çıktı

Yaş fındık Karadeniz Sahil Yolu üzerinde kurulan tezgahlarda satılmaya başlandı.

Giresun Valiliğince en erken sahil kesimlerinde 2014 yılı fındık ürününü toplama tarihi Ağustos ayı olarak öngörülmesine rağmen bazı üreticiler fındığı satışa sunmaya başladı. Tüccarın elinde 7 TL’den yukarı çıkamayacağı endişesini taşıyan üreticiler fındık tam olarak olgunlaşmadan sahil yolu kenarlarında satışa sunması dikkat çekiyor.
 
Sahil Yolu kenarında 2014 yılı mahsulünü ilk olarak satışa sunan üreticilerden birisi olan Ali Serdaroğlu, yaptığı açıklamada “Tek geçim kaynağımız fındık. Geçen yılın fındık geliri çoktan tükendi. Cebimiz parasız kaldı. Bu yüzden en azından bir ekmek parası kazanmak amacıyla satılabilecek kadar olgunlaşan fındığımızı pazara indirmeye başladım. Nasılsa Fiskobirlik tam olarak kendisini toparlayamadı. Toprak Mahsulleri Ofisi de devreden çekildi. Dolayısıyla tüccarın eline itildik. Piyasada kuru fındık 7 TL’den yukarı geçmez. Şimdi ben soyulmamış yaş fındığı 7 TL’den, soyulmuş yaş fındığı ise 12 TL’den satabiliyorum” dedi.
 
Fındık üreticisinin ayrıca fındıkla ilgili zirai dondan dolayı fındığın yüzde 80 oranında yanması sebebiyle rekoltenin düşük olduğunu bir tabelaya yazarak müşterilerini bilgilendirmesi de dikkat çekti. 
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.