Filmden sonra Nur talebelerinin mezarına...

Filmden sonra Nur talebelerinin mezarına...

'Allah'ın Sadık Kulu: Barla'yı seyreden, Hafız Ali’nin kabrine gidiyor

Bediüzzaman Said Nursi'nin Barla sürgünündeki hayatını konu alan "Allah'ın Sadık Kulu: Barla" isimli animasyon filmi seyredenler, talebelerinin kabirlerine gidip dua ediyor.

Filmde anlatılan Bediüzzaman’ın talebelerinden Hafız Ali Ergün'ün kabri, Denizli’deki tarihi İlbadı Mezarlığı’nda bulunuyor. Filmi seyredenler, Ergün’ün mezarına giderek ruhuna dua edip Fatiha okuyor. Bu kişilerden esnaf Osman Esmek, “Film, onların o gün yaşamış olduğu duygu ve düşünceleri, taşıdıkları mesuliyeti biraz daha iyi anlamamıza vesile oldu. Arkadaşlarımızla beraber Hafız Ali ağabeyin mezarı başına gelip Kur’ân okumak istedik.” dedi.

Hüdai Etiler de filmi seyrettikten sonra bir Denizlili olarak Hafız Ali'yi yâd etmek için mezarlığa geldiğini söyledi. Etiler, aslen Isparta İslamköylü olan Hafız Ali’yi Denizlililer olarak misafir etmekten çok büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Ünal Güleç de Denizli halkının filme yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

İshak Kalkan da filmden çok etkilendiğini, Hafız Ali’nin Said Nursi'ye bağlılığını ve sadakatini gördüğünü dile getirerek, mezar ziyaretinde daha içten dua ettiğini aktardı. Üniversite öğrencisi Necmettin Özdemir ise filmi seyrettikten sonra Hafız Ali’nin kabrinin Denizli’de olduğunu öğrenince arkadaşlarıyla gelip dua ettiklerini söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi, Risale–i Nur külliyatının içindeki "Şualar" isimli kitabında, Hafız Ali’nin zehirlenerek şehit edilmesinin ardından şunları söylüyor: “Ben merhum Hafız Ali'yi unutamıyorum. Onun acısı beni çok sarsıyor. Eski zamanlarda bazen böyle fedakâr zâtlar, kendi dostu yerine ölüyorlardı…”, “…O büyük şehid, Denizli'yi bana sevdiriyor; daha buradan gitmek istemiyorum…”

İlbadı Mezarlığı’nda, Bediüzzaman’nın başka bir talebesi olan Hasan Feyzi Yüreğil'in de kabri bulunuyor.

Cihan