Filistinlilerin işine son verilebilir

Filistinlilerin işine son verilebilir

İsrail, Mescid-i Aksa'da çalışanlarla ilgili yasa tasarısını gündeme aldı.

İsrail, Mescid-i Aksa'da görev yapan Filistinli güvenlik görevlilerinin işine son vermeye hazırlanıyor.
 
Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Kamu Güvenliği Bakanı İzak Aharonoviç tarafından hazırlanan kanun tasarısına göre, Aksa'da görev yapan ve Müslüman olmayanların Aksa avlusuna girmesini engelleyen Filistinli güvenlik görevlilerinin işine son verilecek.
 
"Murabit" olarak adlandırılan ve hem erkek, hem de kadınlardan oluşan Filistinli güvenlik görevlileri, Mescid-i Aksa'dan sorumlu Ürdün Vakfı tarafından destekleniyor. Hiç bir silah veya savunma malzemesi taşıma hakkı bulunmayan "murabitler"in aylık maaşı ise 3 bin ila 4 bin şekel arasında değişiyor.  
 
Söz konusu kanun tasarısının hazırlıkları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu ay başında yaptığı açıklamada, "murabitler"i Aksa'da gerçekleşen olayları kışkırtmakla suçlamasının ardından başladı.  
 
Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor.
 
Yahudi yerleşimciler ile İsrailli yetkililerin zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi içine girmesi üzerine sık sık gerginlik yaşanıyor. 
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.