Filistinlilere Mescid-i Aksa'da gaz bombalı müdahale

Filistinlilere Mescid-i Aksa'da gaz bombalı müdahale

İsrail güvenlik güçlerinin cuma namazı sonrası, Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti

İsrail güvenlik güçlerinin cuma namazı sonrasında Mescid-i Aksa'da Filistinlilere müdahalesinde, biri gazeteci 11 kişinin yaralandığı, 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
Cuma namazının ardından bir grup Filistinli, cami avlusunda İsrail hapishanelerindeki açlık grevi yapan tutuklulara destek gösterisi yaptı. İsrail aleyhinde slogan atan gruptakilere polis, gaz bombası atarak müdahale etti. Kaçamadıkları için Mescid-i Aksa’ya saklanan ve aralarında çocukların da bulunduğu cemaatten bazıları, polisin cami içine sıktığı gaz nedeniyle fenalık geçirip, öksürük nöbetine girdi. Yaklaşık 1 saat süren olaylar, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'yı terk etmesiyle sona erdi.
 
Mescid-i Aksa'da bulunan Filistin acil müdahale ekibi yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, biri gazeteci 11 kişinin atılan gaz ve ses bombalarından sıçrayan metal parçalarla yaralandığını ifade etti.
 
İsrail Emniyet Müdürlüğü polis sözcüsü Micky Rosenfelt ise "İsrail polisine bir grubun taş atması nedeniyle çıkan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı" dedi.
 
İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için "tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan bu süreyi 5 seneye kadar uzatabiliyor. 
 
İsrail hapishanelerindeki 200 Filistinli, söz konusu uygulamayı protesto için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor. O tarihten bu yana grevdeki tutuklularla "dayanışma etkinlikleri" düzenleyen Filistinliler, cuma günleri de Mescid-i Aksa'da İsrail aleyhinde gösteriler düzenliyor.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.