Filistinlilere maaş ödemesi başladı

Filistinlilere maaş ödemesi başladı

Filistin uzlaşı hükümeti, Batı Şeria ile Gazze'deki işçi ve memurların maaşlarını kısmen ödemeye başladı.

Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da kurulan Filistin uzlaşı hükümeti, Batı Şeria ile Gazze'deki işçi ve memurların maaşlarını kısmen ödemeye başladı.
 
Batı Şeria ve Gazze'deki binlerce işçi ve memur, hesaplarına para yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek için ATM'lere yönelirken, Gazze'deki Hamas hükümetine bağlı işçi ve memurların maaşlarının ödenmemesiyle ilgili sorunun çözümü konusunda herhangi bir gelişme olmadı.
 
Filistin Maliye Bakanlığından ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamas'a bağlı işçi ve memurların maaşlarıyla ilgili sorunun devam ettiğini ve herhangi bir değişikliğin olmadığını belirterek, sorunun tamamen siyasi olduğunu savundu.
 
Yetkili, siyasi görüşleri ve terör listesinde yer almaları nedeniyle ABD ile İsrail onaylamadığı sürece Filistin hükümeti ve Gazze'deki bankaların Hamas'a ait işçi ve memurlara hiçbir ödeme yapmadığını aktardı.
Hamas'a bağlı 42 bin ila 45 bin arasındaki işçi ve memurun aylık maaşları yaklaşık 50 milyon dolar civarında tutuyor. Hamas'a bağlı işçi ve memurlar, mayıs ayından beri maaşlarını alamıyor.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçen hafta yaptığı açıklamada, ulusal uzlaşı hükümetinin ilan edilmesiyle kurulan hukuk komiteleri çalışmalarını bitirinceye kadar Hamas'a ait işçi ve memurların maaşlarıyla ilgili sorunun devam edeceğini belirtmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.