Filistinlilerden Ermeni iddialarına tepki

Filistinlilerden Ermeni iddialarına tepki

Kudüs, Ramallah, El-Halil ve Nablus'ta cuma namazının ardından Türk bayrakları açan Filistinliler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepki gösterdi.

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını protesto etmek amacıyla Kubbet-üs Sahra önünde toplanan Filistinliler, "Mescid-i Aksa'dan güçlü Türkiye’ye selam olsun", "Yaşasın Türkiye, Yaşasın Filistin", "Yaşasın Erdoğan" ve "Türkiye haklıdır" şeklinde sloganlar attı.

Öte yandan Ermeni iddialarına karşı Türkiye’ye destek olmak için Kudüs’ün "Eski Şehir" esnafı da dükkanlarına Türk bayrakları astı. Kudüs’ün Şam Kapı'sından Mescid-i Aksa'ya kadar uzanan yol üzerindeki bazı dükkanlara asılan Türk bayrakları ile Filistinliler, hassasiyetlerini ortaya koydu.

Filistin’'in El-Halil, Nablus ve Ramallah şehirlerinde de cuma namazı sonrası, Ermeni iddialarına karşı Türkiye’ye destek eylemleri düzenlendi.

İslamabad'ın Abpara ve G-9 bölgesinde faaliyet gösteren mağaza sahibi Pakistanlılar da 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını protesto etmek için iş yerlerine Türk bayrağı asarak Türkiye'ye destek verdi. 

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.