Filistinliler İngiltere'den özür bekliyor

Filistinliler İngiltere'den özür bekliyor

Filistin'de Yahudi devletinin kurulmasına neden olan Balfour Deklarasyonuyla ilgili İngiliz hükümetinin özür dilemesi isteniyor.

İngiltere'deki Filistinli aktivistler, yaklaşık bir asır önce Filistin'de Yahudi devletinin kurulmasına neden olan Balfour Deklarasyonuyla ilgili İngiliz hükümetinin özür dilemesini istiyor.

İngiltere'deki "Filistin Geri Dönüş Merkezi" isimli kuruluşun girişimi olan imza kampanyasıyla, İngiliz hükümetinin Balfour Deklarasyonuyla ilgili resmi özür dilemesi ve Filistinlilere tazminat ödemesi talebinde bulunuluyor.

Kuruluşun girişimi, Liberal Demokrat Partili Barones Jenny Tonge tarafından açıklanırken, kampanya için 100 binden fazla imza toplanması halinde konunun İngiliz Parlamentosunun gündemine taşınması ihtimali bulunuyor.

Barones Tonge, geçen hafta İngiliz Parlamentosunda "Filistin Geri Dönüş Merkezi"nin imza kampanyası girişimiyle ilgili düzenlenen toplantıda, "Yahudi düşmanlığı" yapıldığı iddiası üzerine üyesi olduğu Liberal Demokrat Parti'den uzaklaştırıldı.

İmza kampanyasının başlaması için İngiliz hükümetinin onayı gerekiyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.