Filistinliler evlerine dönecekti ama...

Filistinliler evlerine dönecekti ama...

Batı Şeria'daki El Fetih yönetimi Suriye'deki 600 bin Filistinli mülteci için harekete geçti. Hedef mültecilerin kendi topraklarına dönüşünü sağlamaktı ancak İsrail bu teklife 'hayır' dedi.

Suriye'de 600 bin Filistinli mülteci bulunuyor. 2011'den bu yana devam eden iç savaş ve katliamlar sonucu Suriye'deki kamplarda kalan 600 bin mültecinin 250 bini kampları terketmek zorunda kaldı. Saldırılarda ise 1500'den fazla Filistinli mülteci can verdi.

Açlıktan ölümlerin yaşandığı Yermük kampında savaş öncesi 200 bin mülteci bulunurken şimdi bu sayı 18 bine düştü.

Batı Şeria'daki El Fetih yönetimi, Suriye içinde kampları terketmek zorunda kalan ve sokaklarda yaşamaya ya da açlıktan ölüme mecbur bırakılan Filistinli mülteciler için harekete geçti.

El Fetih Merkez Komite üyesi Muhammed İstayeh, Ramallah'ta batılı diplomatlarla biraraya geldiği toplantıda, Suriye'deki Filistinli mültecilerden bir bölümünün Filistin topraklarına dönüşünü sağlamak için İsrail yönetimine başvurduklarını söyledi. Filistinli yetkili İsrail makamlarının bu teklifi reddettiklerini belirtti.

1948'te Filistin topraklarında devlet kuran İsrail'in işgali nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce Filistinli Ortadoğu'nun değişik bölgelerine mülteci olarak sürülmüştü. Şu an Suriye, Lübnan ve Ürdün'de yaklaşık 6 milyon Filistinli mülteci bulunuyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.