Filistinliler cenazelerini istiyor

Filistinliler cenazelerini istiyor

İsrail'in alıkoyduğu Filistinlilerin cenazelerini teslim etmesi için Batı Şeria'nın El-Halil kentinde gösteri düzenlendi.

Şehitlerin Cenazelerini Geri Alma Ulusal Kampanyası'nın çağrısı üzerine El-Halil'in merkezindeki İbn Raşid bulvarında toplanan Filistinli aileler, İsrail tarafından alıkonulan yakınlarının cenazelerinin teslim edilmesini istedi.

Gösteride aileler, naaşları alıkonulan Filistinli yakınlarının fotoğraflarını ve "Çocuklarımızı istiyoruz" yazılı pankartları taşıdı.

Kampanyanın koordinatörü Emin el-Bayıd, yaptığı açıklamada, İsrail'in 12'si El-Halil'den olmak üzere 17 Filistinlinin naaşını ekim ayından bu yana teslim etmediğini belirtti.

Filistinlilerin çoğunun askeri kontrol noktalarında İsrail güçlerine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla öldürüldüğünü ifade eden Bayıd, cenazelerin alıkonulmasının uluslararası hukuka ve İsrail kanunlarına da aykırı olduğunu kaydederek, İsrail ordusunun katliamları karşısında Filistin halkının korunması çağrısında bulundu.
 

  1. Ekim ayından bu yana "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen pek çok Filistinlinin cenazesi, İsrail tarafından alıkonuluyor.
  2. Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı. İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında çok sayıda kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.