Filistinliler: Cenazelerimizi verin

Filistinliler: Cenazelerimizi verin

Batı Şeria'da toplanan Filistinliler, İsrail'in alıkoyduğu cenazelerini istedi. İsrail hedeflerine yönelik saldırılara katıldığı iddia edilen yüzlerce Filistinlinin cenazesi de, ismi verilmeden numaralandırılıp defnedildiği için "rakamlar mezarlığı"...

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde toplanan Filistinliler, İsrail'in alıkoyduğu cenazelerini teslim etmesini istedi.

Nablus kentindeki Uluslararası Kızılhaç Örgütü binasının önünde toplanan onlarca kişi, İsrail'in aylardır alıkoyduğu Filistinlilerin cenazelerini teslim etmesi için gösteri yaptı.

Göstericiler ellerinde "Cenazelerin alıkonulması insanlık suçudur" yazılı pankartlar taşıdı. Cenaze sahipleri de yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak İsrail ve işgal karşıtı sloganlar attı.

Gösteride bir konuşma yapan "Şehit Cenazeleri Milli Komisyonu" koordinatörü Salva Hammad, Uluslararası Kızılhaç Örgütünden cenazeleri geri vermesi ve insanlığa yakışır şekilde defnedilmesini sağlaması için İsrail'e baskı yapmasını talebinde bulundu.

İsrail ordusu, askerlerine saldırı girişiminde bulundukları gerekçesiyle ateş açarak öldürdüğü bazı Filistinlilerin cenazelerini alıkoyuyor.

İsrail hedeflerine yönelik saldırılara katıldığı iddia edilen yüzlerce Filistinlinin cenazesi de, ismi verilmeden numaralandırılıp defnedildiği için "rakamlar mezarlığı" adı verilen mezarlıkta bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.