Filistinliler 16 yaşındaki Fatıma için toplandı!

Filistinliler 16 yaşındaki Fatıma için toplandı!

İşgalci İsrail polisinin katlettiği 16 yaşındaki Filistinli Fatıma Hacici için işgal altındaki Batı Şeria'da cenaze töreni düzenlendi.

İsrail polisi tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs’teki eski şehrin Şam kapısında bıçaklı saldırı girişimi iddiasıyla ateş açılarak öldürülen 16 yaşındaki Filistinli Fatıma Hacici için işgal altındaki Batı Şeria’da cenaze töreni düzenlendi.

YÜZLERCE FİLİSTİNLİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Ramallah’taki Filistin Tıp Kompleksi’nden yüzlerce Filistinli tarafından alınan Hacici’nin cenazesi, şehir merkezindeki Filistinli tutuklularla dayanışma çadırına, ardından da şehrin caddelerinde dolaştırılarak doğum yeri olan Beni Zeyd köyünde toprağa verildi.

Yüzlerce Filistinlinin sloganlar ve tekbirler eşliğinde katıldığı cenaze töreninde, İsrail askerleri ve polislerinin Filistinlilere yönelik uygulamaları protesto edildi.

İsrail makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs’te 7 Mayısta öldürülen Hacici’nin cenazesine el koymuştu.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu eski şehrin Şam kapısında arkadaşıyla dolaşan Fatıma Hacici, 7 Mayıs’ta İsrail polisi tarafından "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurularak öldürülmüştü.

Filistin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "5 İsrail polisi, bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla yoğun bir şekilde kız çocuğuna ateş etmiştir. Fatıma'nın cesedinin yanına bıçağın konulmasıyla 'bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu' iddiası ispatlanamaz." ifadelerine yer vermişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.