Filistinli tutuklulara destek gösterisine İsrail'den müdahale

Filistinli tutuklulara destek gösterisine İsrail'den müdahale

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın bazı kentlerinde İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek amacıyla düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu 4 Filistinli yaralandı...

Filistinli tutuklulara destek için Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 4 Filistinli yaralandı.

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Kalkilya, Yatta ve Eriha kentleri ile Nablus yakınlarındaki Deyr eş-Şeref köyü, Kudüs ve Ramallah arasında bulunan Kalendiye Mülteci Kampı ve Ramallah'ın Nebi Salih beldesindeki gösterilere göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermilerle müdahale etti.

Kızılay ekiplerinden yardım hizmeti

Filistin Kızılayı, gerçek mermiyle yaralanan 2, gazdan etkilenen çok sayıda Filistinlinin Ramallah Sağlık Kompleksi'ne nakledildiğini aktardı. Kızılay ekiplerinin, Kalendiye Mülteci Kampı'na sahra hastanesi kurduğu ve hafif yaralanan kişilere ilk yardım hizmeti verdiği belirtildi.

Ramallah'ın Nebi Salih beldesinde de bir Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığı, Nablus yakınlarındaki Deyr eş-Şeref köyünde yaşanan çatışmalarda plastik mermiyle yaralanan 1 Filistinlinin ise Rafidya hastanesine kaldırıldığı aktarıldı.

Kızılay ekiplerinin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerindeki gösterilerde İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilenen çok sayıda Filistinliyi tedavi ettiği ifade edildi.

"İsrail'in 'keyfi' uygulamaları"

İsrail hapishanelerindeki bin 500'den fazla Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da başladıkları açlık grevine 36 gündür devam ediyor. İsrail hapishanelerindeki kötü şartları protesto etmek amacıyla dün 200 Filistinli tutuklu daha açlık grevine başlamıştı.

Filistinli tutuklular, bu eylemleriyle "İsrail yönetimi üzerinde baskı oluşturmaya ve seslerini dünyaya duyurmaya" çalışıyor. Filistin direnişin sembol isimlerinden, 15 yıldır hapishanede bulunan Fetih Hareketi Merkez Konseyi Üyesi Mervan Bergusi'nin öncülük ettiği açlık grevine Hamas ve İslami Cihad Hareketi gibi diğer tüm Filistinli direniş örgütleri de destek veriyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında olduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.