Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Gazze'de, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek gösterisi düzenlendi.

Filistinli tutukluların aileleri, 'idari tutuklama' adı altında 1-6 ay arası alı konan yakınlarına karşı kötü muamelelerde bulunduğunu belirtiyorlar.
 
Uluslararası Kızılhaç binası önünde düzenlenen gösteride, açlık grevi yapan Filistinli tutukluların aileleri, insan hakları kurumlarına ve uluslararası topluma yakınlarının serbest bırakılması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Göstericilerin yakınlarının fotoğraflarını taşıması dikkati çekti.

İnsan hakları kurumlarına çağrı

İsrail hapishanelerindeki tutuklulardan Muhammed Cabir'in annesi Safa, "İnsan hakları kurumları kanuni ve insani sorumluluğu üstlenmeli ve ailelerin tutuklu yakınlarını görebilmesine izin vermesi için İsrail'e baskı yapmalı" dedi.

Filistinli tutuklu Raid Ahmed'in annesi Fethiye ise, "Kızılhaç Filistinli tutukluların yanında yer almalı ve serbest bırakılmaları için İsrail'e baskı yapmalı" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 aydır grevdeler

İsrail hapishanelerindeki bir grup Filistinli tutuklu, "idari tutuklama politikasını protesto" için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 5 bin 200 Filistinli tutuklu bulunuyor. Tutuklulardan yaklaşık 80'inin ise ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.