Filistinli mültecilerden BM önünde protesto

Filistinli mültecilerden BM önünde protesto

Gazze’de bir grup Filistinli eylemci, topraklarından sürgün edilen yaşlı Filistinlilerin sorunlarının giderilmesini istedi.

Gazze’de, bir grup Filistinli, "1948’de topraklarından sürgün edilen yaşlı Filistinlilerin sorunlarının giderilmesi" için Birleşmiş Milletleri (BM) ofisinin önünde protesto eylemi yaptı.
Nekbe'nin (büyük felaket) 66. Yıl Dönümünü Kutlamak İçin Koordinasyon Heyeti'nin, BM’nin Gazze’deki ofisinin önünde düzenlediği eyleme katılan yaşlı Filistinliler, BM ve uluslararası hukuk kurumlarından, 1948’de topraklarından sürgün edilen yaşlı Filistinlilerin insani ve hukuki sorumluluğunu üstlenilmesini ve sorunlarının giderilmesini istedi.

1948 sürgününü yaşayan Filistinli Ahmed el-Mubeyyid, eylemde, "Topraklarımızdan sürgün edilmemizden bu yana 66 yıl geçmesine rağmen sıkıntılarımız gün geçtikçe artıyor" diyerek BM yetkililerinin, topraklarına dönünceye kadar Filistinli mültecilere sahip çıkılmasını talep etti.

Filistinlilerin topraklarına geri dönme hakkını savunan, "Geri dönüş hakkından dönüş yok" yazılı döviz açan grup, Genel Sekreter Ban Ki-mun’a iletilmek üzere BM yetkililerine bir mektup verdi.

BM’nin 2010’da yayımladığı rapora göre, Batı Şeria ile Gazze içinde ve dışında yaşayan Filistinli mültecilerinin sayısı 4,7 milyonu buluyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.