Filistinli mülteciler UNRWA'nın yardımları kısma kararına büyük tepki gösterdi

Filistinli mülteciler UNRWA'nın yardımları kısma kararına büyük tepki gösterdi

Filistinli direniş grupları, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA), Filistin halkına yönelik sağladığı hizmetleri kısıtlamasına, keyfi tedbirler almasına ve gıda yardımlarını azaltma kararına tepki gösterdi.

Direniş grupları yaptıkları açıklamada, Filistinli mültecilere sağladığı yardımları azaltma kararı alan UNRWA’ya karşı kitlesel protesto faaliyetlerinin artırılması ve yönetimi üzerinde baskı oluşturmaya devam edilmesinin gerekliliğini belirttiler.

Öte yandan gruplar, işgal rejiminin, İslami mekanları Yahudileştirme planı doğrultusunda Mescid-i Aksa’ya yönelik sürdürdüğü işgal girişimlerinin yanında siyonist yerleşimcilerin baskınlarını görmezden gelmesini şiddetle kınadı.

Mescid-i Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için siyonist yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda'nın işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında işlenen savaş suçlarına ilişkin soruşturmanın başladığını duyurmasını memnuniyetle karşıladıklarını aktaran direniş grupları, Filistin Yönetimi’nden, bu konunun takipçisi olmasını talep etti.

Bu arada Lübnan'daki Mültecilerin Haklarının Savunulması İçin Heyet 302'nin Başkanı Ali Huveydi de UNRWA'nın, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde açlık ve yoksulluk sınırları gerisinde yaşam mücadelesi veren mültecilere dağıttığı gıda yardımını durdurma kararını kınadı.

Söz konusu kararın yüzlerce mültecinin hayatını olumsuz yönde etkileyeceği uyarısında bulunan Huveydi, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan gıda kolisi yardımının durdurulmasının, UNRWA yöneticilerinin daha kötü kararlar almasının önünü açabileceğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulan UNRWA, yaklaşık 5,6 milyon Filistinli mülteciye hizmet veriyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.