Filistinli mahkumların sağlık durumu kötüye gidiyor

Filistinli mahkumların sağlık durumu kötüye gidiyor

İsrail zindanlarında açlık grevi yapan 200 Filistinli mahkumun sağlık durumundan endişe ediliyor

İsrail hapishanelerinde 11 günden bu yana açlık grevinde olan 200 tutuklunun sağlık durumlarından endişe edildiği bildirildi.

Filistin'deki Ahrar Esirleri Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerinde açlık grevine başlayanların sayısının 200'e çıktığı ve özellikle çölde bulunan ve güneş sıcaklığından çok etkilenen Nakab Hapishanesi'ndeki tutukluların sağlık durumlarından endişe edildiği belirtildi.

Açlık grevindeki Filistinlilerin avukatlarıyla dahi görüşmelerine izin verilmediğine işaret edilen açıklamada, hapishanelerdeki açlık grevinin hedefinin hiçbir suçlama olmadan Filistinlilerin "idari tutuklu" olarak hapishanelere atılmasının önüne geçmek olduğu kaydedildi.
İsrail hapishanelerindeki 125'i idari tutuklu yaklaşık 200 Filistinli, "İsrail'in idari tutuklama politikasını protesto etmek" için 11 gündür açlık grevi yapıyor.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyuyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.