Filistinli mahkumlar açlık grevi yapıyor

Filistinli mahkumlar açlık grevi yapıyor

İsrail hapishanelerinde Filistinli tutukluların 24 Nisan'da başlattıkları açlık grevine yarından itibaren 20 Filistinli "idari tutuklu" daha katılacak

İsrail hapishanelerindeki 120'si idari tutuklu 200 Filistinlinin 24 Nisan'da başlattığı açlık grevine yarından itibaren 20 Filistinli "idari tutuklu" daha katılacak.
Filistin Esirler Kulübü'nden yapılan açıklamada, Batı Şeria'daki Ofer Cezaevi'nde idari tutukluların  24 Nisan'da başlattığı açlık grevine 20 idari tutuklunun daha katılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in çeşitli hapishanelerinde bulunan başka tutukluların da yarın "idari tutuklular"ın yaptığı açlık grevine destek için 1 günlük açlık grevi yapacağı kaydedildi.
İsrail hapishanelerindeki 120'si idari tutuklu yaklaşık 200 Filistinli, "İsrail'in idari tutuklama politikasını protesto etmek" için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor.
İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyuyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.
Filistin insan hakları istatistiklerine göre, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu ve mahkumların sayısının 5 bin 46'ya ulaştığı ifade ediliyor.

Dünya bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.