Filistinli köylüler, işgalcilerin yıkım kararına direniyor

Filistinli köylüler, işgalcilerin yıkım kararına direniyor

Filistin'de Susiya isimli bir köyde halk, yeni yerleşim alanı için işgal güçlerinin baraka ve çadırlarını yıkmaya bir haftadır direniyor

İsrail’in Filistin’de yeni yerleşim alanları açılması için yıkım kararı aldığı Susiya köyü direnmeye devam ediyor. Köylüler, çadır ve barakalardan oluşan konutlarının yıkılmaması için uluslar arası camidan yardım bekliyor.

İşgal güçleri tarafından göçe zorlanan bölge halkı, kendilerine yeni konut inşası için izin verilmediğini belirtiyor. İsrail ise sık sık Filistin köylerinde konutlar hakkında yıkım kararı alarak sivil işgalcilere (yerleşimciler) yeni yerleşim alanı sağlıyor.
Susiya, İsrail'in varlığını kabul etmediği bir kaç yüz haneli küçük bir köy. İnsanların çadırlarda ve barakalarda yaşadığı köy, geçen hafta İsrail'in aldığı yıkım kararına gösterdiği direnişle gündeme gelmişti.

İsrail, Batı Şeria'nın yüzde 62'sini işgal altında tutarken Filistinlilerin yaşadığı bölgelerde de gelişim ve ilerlemeye çeşitli sebeplerle engel oluyor.
Öte yandan konu ile ilgili ise uluslararası boyutta tepkiler büyüyor. Geçtiğimiz salı günü Avrupa Parlamentosu’nda Yeşiller Partisi'ne üye bir çok delege Filistinlilere destek verdi.
Danimarkalı bir parlamenter olan Margrete Auken, “Yıkım kararı tam bir saçmalık. İsrail tarafına şunu açıkça belirtmemiz gerekiyor: Eğer İsrail Devleti kendi geleceğini ve Avrupa'daki dostlarının geleceğini önemsiyorsa artık işgali bırakıp demokratik reflekslerle hareket etmeli” dedi.
Filistinli aktivist Nasır Nawajah, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada her ne kadar yorgun olsalar da İsrail'in onları topraklarından atamayacağını, buldozerlerin gelip yıkması halinde çadırlarını yeniden yapacaklarını ifade etti.

Dünya Bülteni 

Filistin direniş

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.