Filistinli genç toprağa verildi

Filistinli genç toprağa verildi

Kudüs'te İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Filistinli genç Ahmed Salah'ın cenazesi Batı Şeria'da defnedildi. Törenin ardından çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı.

Kudüs'te gece yarısı Filistinli gençler ile yaşanan arbedede İsrail polisinin açtığı ateş sonucu yaralanan ve İsrail'e ait bir hastanede tedavi gören Ahmed Salah (20), yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları, Salah'ın da ikamet ettiği Kudüs yakınlarındaki Şu'fat mülteci kampında gösteri düzenleyen Filistinliler ile İsrail polisi arasında dün akşam başlayan arbedenin sabah saatlerine kadar devam ettiğini ifade etti. İsrail polisinin müdahale sırasında gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandığı gösteride Filistinlilerin, molotofkokteyli ile taş attığı kaydedildi.

Öte yandan Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, dün İsrail sınırına yakın bölgelerde düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında meydana gelen olaylarda 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kudüs'te İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli Ahmed Salah (20) için Batı Şeria'da cenaze töreni düzenlendi.

Salah'ın Filistin bayrağına sarılı cenazesi, yüzlerce kişinin tekbir ve İsrail'i kınayan sloganları eşliğinde omuzlarda taşınarak, ikamet ettiği Kudüs yakınlarındaki Şafat beldesine getirildi.
Salah'ın cenazesi, Ebu Ubeyde Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında defnedildi.

Onlarca Filistinli yaralandı

Cenaze töreninin ardından beldede İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede çıktı.
İsrail güçlerinin Filistinli gruba gerçek ve plastik mermilerle müdahale etmesi sonucu onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bir cenaze töreni de Gazze'de

Gazze'in güneyindeki Han Yunus'ta İsrail polisinin açtığı ateş sonucu dün hayatını kaybeden Cihad Zayid Abid'in (22) cenazesi de Gazze'nin doğusundaki Deyr el-Belah kentinde toprağa verildi.
Abid'in cenazesi Deyr el-Belah'taki evinden alınarak kabristana taşındı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının da yer aldığı törene onlarca Filistinli katıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.