Filistinli genç toprağa verildi

Filistinli genç toprağa verildi

Filistin'de kaçırıldıktan sonra cesedine ulaşılan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın cenaze töreninde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yoğun çatışmalar meydana geldi.

Doğu Kudüs'te düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 10 bin Filistinli katıldı. İsrail polisi Filistinlileri dağıtmak için gözyaşartıcı gaz ve pliastik mermi kullanırken Filistinliler de havai fişekle karşılık veriyor. Olay yerinde bulunan çok sayıda ambulansın yaralıları hastanelere taşıdığı, helikopterlerin sürekli uçuş yaptığı, dükkanların ise kapalı olduğu görülüyor.
 
Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da, Kudüs'ün kuzeyindeki Şuafat beldesinde sabah saatlerinde Yahudi yerleşimcilerce kaçırılmasının ardından ölü olarak bulunmuştu.
 
Gözaltına aldı
 
Öte yandan, Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşasını ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere müdahale eden İsrail askerlerinin 1'i yabancı aktivist, 2 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.
 
Filistin Halk Direniş Komitesi'nden yapılan açıklamada, askerlerin, Kefer Kadum, Belıyn, Nalin, Nebi Salih beldelerinde düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale ettiği belirtildi.
 
Çok sayıda kişinin atılan gazdan etkilendiği ifade edilen açıklamada, gösterilere katılan ABD uyruklu bir kişi ile Velid et-Temimi isimli Filistinli gencin gözaltına alındığı kaydedildi.
 
13 polis yaralandı
 
Kudüs'ün Şufat beldesinde İsrail güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda da 13 polisin yaralandığı bildirildi.
 
İsrail Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı açıklamada, olaylarda Filistinlilerin attığı taşlar nedeniyle 13 polisin yaralandığını, 6'sının Kudüs'teki bir hastanede tedavi altına alındığını belirtti.
 
Ordu sözcüsü Peter Lerner ise Gazze'den İsrail'in güneyine atılan roketin, bir ev ve araca isabet ettiğin böyledi. Lerner, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını aktardı.
 
Ordu radyosunun haberinde ise Gazze'den roket atılmaya devam edilmesi ihtimaline karşı Yahudi yerleşim birimlerinin bulunduğu Gazze sınırına sevkiyat yapma kararı alındı. 
 
Öte yandan, bir Filistinlinin İsrail askerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı bildirildi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, El-Megazi Mülteci Kampı'nın doğu sınırına yakın noktada İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 Filistinlinin yaralandığını söyledi. 
 
Bu arada görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin Refah kentinde, Filistin İçişleri Bakanlığı Ulusal Emniyet Birimi'ne ait bir nokta ile tarım arazilerine saldırı düzenlediğini kaydetti. Tanıklar, uçakların 3 füze fırlattığı saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.
 
İsrail ile Filistinliler arasında, 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırıldıktan 18 gün sonra ölü bulunmasıyla başlayan ve önceki gün Muhammed Hüseyin Ebu Huday isimli Filistinli gencin yerleşimciler tarafından kaçırılarak öldürülmesiyle tırmanan gerginlik sürüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.