Filistinli esirlerin açlık grevi sürüyor

Filistinli esirlerin açlık grevi sürüyor

İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli esirlerin açlık grevi sürüyor. Açlık grevlerine gözaltına alınan ancak hala mahkemeye çıkarılmayan Avukat Shirren Lassavi de katıldı


İsrail'in idari tutuklama adı altında gözaltına aldığı 160 tan fazla Filistinli için İsrail hapishanelerinde bulunan mahkumların açlık grevi sürüyor.

Açlık gervine son olarak 6 martta gözaltına alınan ancak hala mahkemeye sevkedilmeyen Avukat Shirren Lassavi de katıldı.

Gözaltındaki Lassavi'nin abisi 226 gun açlık grevinden sonra serbest bırakılan ve bu açlık gerviyle dünyaya gözaltına alınan Filistinlilerin durumunu duyuran isim olmuştu.
Avukat Shirren Lassavi nin ailesi kefalet taleplerinin red edildiğini ve halen lassavi hakkında her hangi bir iddianame hazırlanmadığını yargı sürecinin başlamadığı Lassavinin 2 aydan fazladır gözaltında olduğuna dikkat çekti.

ÖLÜMLER MEYDANA GELEBİLİR

Filistin Esirler Bakanı İsa Karaki, İsrail'deki hapishanelerde açlık grevi yapan 140 idari tutuklu Filistinli arasında ölüm vakaları görülebileceği konusunda uyardı.
Ramallah'taki Kızılhaç binası önünde düzenlenen İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan tutuklulara destek gösterisinde konuşan Karaki, "Açlık grevi yapan esirlerin durumu endişe verici. Bu açlık grevi öncekinden farklı, İsrail hükümetinin, esirlerin taleplerini dikkate almaması nedeniyle hayatını kaybedenler olabilir" dedi.

Resmi makamları ve Filistinlileri İsrail'e baskı yapmak üzere harekete geçmeye çağıran Karaki, "İsrail'e boyun eğdirmek için daha dikkat çekici adımlar atılması gerekir" ifadesini kullandı.

Dünya bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.