Filistinli Bakan'dan Mescid-i Aksa çağrısı

Filistinli Bakan'dan Mescid-i Aksa çağrısı

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Hebbaş, "İslam ümmeti, Mescid-i Aksa'yla olan iletişim geleneğini tekrar canlandırarak orada ibadet etmeye teşvik etmelidir" dedi.

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Mahmud el-Hebbaş, Müslümanların Mescid-i Aksa'yı ziyaretlerini artırmasını istedi.

Hebbaş, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Kudüs ve Aksa'da yapmaya çalıştığı "coğrafik ve demografik" değişikliklere karşı, Müslümanların harekete geçmesini talep ederek,"İslam ümmeti, Mescid-i Aksa'yla olan iletişim geleneğini tekrar canlandırarak orada ibadet etmeye teşvik etmelidir" dedi.

Filistinlilerin, Kudüs'te İsraillilerin "Yahudileştirme projeleri"ne karşı mücadele vermekten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Hebbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"İsrail'in Kudüs ve Aksa'ya yönelik saldırılar karşısında, başkenti Kudüs olan Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Müslümanların dini özgürlüklerinin günlük ihlal edildiği Filistin'de, uluslararası kurumlar bu konudaki sorumluluklarının gereğini yapmalıdır. Kudüs'teki kutsal mekanların ciddi korunmaya ihtiyacı var. İsrailliler, Mescid-i Aksa, 'Müslümanlar ile Yahudiler arasında paylaşılsın' veya 'her iki dinin mensuplarının giriş günleri olsun' diyecek aşamaya kadar geldi."

İsrail güvenlik güçleri ve Yahudi yerleşimciler, sık sık Mescid-i Aksa'ya yönelik çeşitli ihlallerde bulunuyor, zaman zaman da Filistinlilerin Aksa'ya girişini engelliyor. Bugün de Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini engelleyen İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışma çıkmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.