Filistinli bakandan 'dinler savaşı' uyarısı

Filistinli bakandan 'dinler savaşı' uyarısı

Filistin Hükümeti Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail parlamentosunun (Knesset'in), Mescid-i Aksa'nın taksimini görüşmeye sunmasının "din savaşının fitilini ateşleyebileceğini" belirtti.

Hüseyni, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin'de hemen hergün başta Mescid-i Aksa olmak üzere topraklara, halka ve mukaddesata karşı işlediği ihlallere son vermesi için İsrail hükümetine baskı yapılması çağrısında bulundu.
 
Mescid-i Aksa'yı hedef alan tutumun sıklaşabileceği ve bölme planı için atılan siyasi adımların hızlanabileceğine değinen Hüseyni, Knesset'in, Aksa'nın bölünmesine ilişkin kanun çıkarılması gibi bir karar almasının, din savaşının fitilini ateşleyeceğini savundu.
 
Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Vakfı, İsrail parlamentosunun, Aksa'nın zaman ve mekan olarak Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesini öngören bir yasa teklifini sunmaya hazırlandığını duyurmuştu.
 
FKÖ, "İsrail'in Mescid-i Aksa'yı bölme planına karşı acil zirve" çağrısı yaptı
 
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), "İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölünmesi" planının görüşülmesi için Arap ve İslam ülkelerinin bir araya geleceği "acil zirve" düzenlenmesi çağrısında bulundu.  
 
FKÖ İcra Komitesi üyesi Ahmed Kıriğ, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail parlamentosu Knesset'in, Aksa'nın zaman ve mekan olarak Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesini öngören yasa teklifini gelecek ay görüşme niyetinde olduğu uyarısında bulundu.
 
İsrail'in bu tür adımlarla Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini meşrulaştırma çabası içinde olduğunu savunan Kıriğ, böyle bir plana karşı Kudüs halkının "eli kolu bağlı kalmayacağını" bu durumun, insanları şiddet ve "dinler savaşına" itebileceğini ileri sürdü. 
 
Kıriğ ayrıca uluslararası toplumun ve Arap ülkelerinin sessizliğinin, İsrail'i cesaretlendirdiğini sözlerine ekledi. 
 
Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Vakfı, İsrail parlamentosunun, Aksa'nın zaman ve mekan olarak Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesini öngören bir yasa teklifini sunmaya hazırlandığını duyurmuştu.
 
İsrail polisi korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin, son günlerde sık sık Mescid-i Aksa'ya girmeleri, gerginliklere neden oluyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.