Filistinli anne açlıkla boğuşan üçüzlerinin hayatından endişe ediyor

Filistinli anne açlıkla boğuşan üçüzlerinin hayatından endişe ediyor

Filistinli anne Nezihe Avad, "Çocuklarım (Melek, Hıdır ve Mustafa), süt ve yiyecek eksikliği nedeniyle yetersiz beslenmeden muzdarip, son zamanlarda çok zayıfladılar." dedi.

İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nden ayrılarak güneye göç etmek zorunda kalan Filistinli anne Nezihe Avad, yetersiz beslenme nedeniyle 2 kiloya kadar düşen üçüz bebekleri Melek, Hıdır ve Mustafa'nın hayatından endişe ediyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce hasta ve yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Şifa Hastanesi'ne 18 Mart'ta baskın düzenledi ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı yerleşkeyi kuşatmaya aldı. Baskında 800'den fazla kişinin İsrail güçleri tarafından alıkonularak sorgulandığı ve 170'ten fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

İsrail'in güneye göçe zorladığı 44 yaşındaki Filistinli anne Avad, Gazze'nin kuzeyinde yaşanan açlık ve kıtlık nedeniyle üçüz bebeklerine süt dahi bulamadığını, bebeklerin giderek zayıfladığını ve sağlık sorunları yaşadığını anlattı.

GÜNEYE YÜRÜYEREK GELEBİLDİ

AA muhabirine konuşan Filistinli anne Avad, İsrail ordusunun kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 6 gün boyunca çok zor şartlar altında hayata tutunabildiklerini dile getirdi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güney bölgesine kadar çocuklarıyla birlikte yürüyerek geldiğini anlatan Avad, "Yetersiz beslenmeden kaynaklı sıkıntılar yaşayan üçüz bebeklerimle birlikte Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nden, Gazze Şeridi'nin güneyine gitmek üzere ayrılmak zorunda kaldık." dedi.

Filistinli anne, sığınacak yeni bir yer bulana kadar şimdilik üçüzleri Melek, Hıdır ve Mustafa ile birlikte kendileri gibi yerinden edilmiş bir başka aileyle aynı çadırı paylaştıklarını söyledi.

8 KİLO OLMASI GEREKEN ÜÇÜZLER 2 KİLOYA KADAR DÜŞTÜ

Filistinli anne Avad, "Çocuklarım, süt ve yiyecek eksikliği nedeniyle yetersiz beslenmeden muzdarip, son zamanlarda çok zayıfladılar." dedi.

Avad, üçüzlerinin normalde 8 kilo olması gerekirken zayıflayarak 2 kiloya düştüğünü ve bu durumun sağlık standartlarına göre son derece tehlikeli olduğunu vurguladı.

ÇARESİZ ANNE ACİL GIDA VE TIBBİ BAKIM İSTİYOR

Üçüzlerinin hayatından endişe ettiğini dile getiren çaresiz anne, acil yardım beklediklerini söyledi.

Filistinli anne "dayanılmaz şartlarda" olduklarına işaret ederek, üçüzlerinin iyileşmesi ve güçlenmesi için gıda ve tıbbi bakım talebinde bulundu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hayat şartlarının tam anlamıyla "felaket" olduğunu vurgulayan Avad, İsrail ordusunun uyguladığı kuşatma nedeniyle halkın gıdaya ulaşımının çok güç olduğunu ve insanların beslenme konusunda büyük sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.