Filistin'in o ülkede büyükelçiliği olacak

Filistin'in o ülkede büyükelçiliği olacak

Filistin’i devlet olarak tanıyan ilk ülke olan İsveç, Filistin’in diplomatik temsilciliğini delegasyon seviyesinden büyükelçiliğe yükseltti.

İsveç, Ekim 2014’te Avrupa Birliği (AB) üyesiyken Filistin’i devlet olarak resmen tanıyan ilk ülke olmuştu. İsveç bu karar doğrultusunda, Filistin’in diplomatik temsilciliğinin seviyesini büyükelçiliğe yükseltti.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven'in Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanımayı planladıklarını açıklamasından birkaç hafta sonra İsveç Dışişleri Bakanlığı, Ekim 2014’te Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanıdığını açıklamıştı.
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas İsveç'in Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanımasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, alınan kararı 'cesur ve tarihi' olarak nitelemişti.
AB üyesiyken Filistin'i tanıyan ilk ülke

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, 3 Ekim'deki açıklamasında "İsrail ile olan sorunlar, uluslararası hukuka uygun olarak iki devletli çözüm ile aşılabilir" demişti.
Macaristan, Polonya ve Slovakya gibi ülkeler AB üyesi olmadan önce Filistin'i devlet olarak tanımıştı. İsveç bu kararla Avrupa Birliği üyesiyken Filistin'i tanıyan ilk ülke oldu.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.