Filistin'in devlet olarak tanınması Hollandanın gündeminde degil

Filistin'in devlet olarak tanınması Hollandanın gündeminde degil

Hollanda Dışişleri Bakanı, Filistin’in tanınmasının şu anda gündemde olmadığını söyledi

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde önceki gün gündeme gelen Filistin’in devlet olarak tanınmasına yönelik değerlendirmelere ilişkin, şu anda böyle bir konunun gündemde olmadığını söyledi.
 
Dışişleri Bakanlığı bütçesinin ele alındığı meclisteki görüşmede konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Koenders, hükümetin, barış sürecine katkı sağlayacağı bir dönemde Filistin’i tanımayı destekleyeceğini kaydederken, bunun şu dönemde gerçekleşmesinin mantıklı olmayacağını ifade etti.
 
Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerine yeniden başlanması gerektiğine değinen Koenders, Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin bu konuda etkin rol üstlenmelerini istedi.
 
Dışişleri Bakanı’yla aynı partide yer alan milletvekili Michiel Servaes, önceki gün yaptığı açıklamada, İsveç’in Filistin devletinin tanınması konusunda attığı adımın önemli olduğunu, benzer bir kararın kendileri tarafından da destek görebileceğini dile getirmişti.
Filistin’in tanınmasının Ortadoğu’nun güvenliği ve barışı açısından önem arz edeceğine değinen Servaes, Filistin’in devlet 
olarak uluslararası örgütlere üye olabilmesinin barış sürecine olumlu katkı sunacağını ifade etmişti.
Hollanda meclisinde bu aşamada Filistin’in devlet olarak tanınmasına destek veren parti sayısı, çoğunluğun sağlanmasına yetmiyor.
İktidarın büyük ortağı Liberal Parti’nin (VVD) yanı sıra Özgürlük Partisi (PVV), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Reformcu Devlet Partisi (SGP) ve Hristiyan Birlik Partisi (CU) Filistin’in bağımsız devlet olarak tanınmasına karşı çıkarken, PvdA, Sosyalist Parti (SP), Yeşil Sol (GL) ve Demokratlar 66 (D66) partileri ise destek veriyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.