Filistin'e İsrail'le barış görüşmelerini durdurun çağrısı

Filistin'e İsrail'le barış görüşmelerini durdurun çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, İsrail ile yürütülen barış müzakerelerinin durdurulması çağrısında bulundu

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail ile yürütülen barış müzakerelerinin durdurulmasını ve dosyanın Birleşmiş Milletler'e (BM) devredilmesini istedi.

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, görüşmelerin "Filistin'in milli haklarından taviz vermekten başka hiçbir getirisi olmayacağı" görüşüne yer verildi.

John Kerry'nin barış görüşmeleri çerçevesindeki planlarının kabul edilmemesi uyarısında bulunulan açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin planı tehlike arz ediyor. Bu plan, mülteci konumundaki Filistinlilerin geri dönüş hakkını iptal edip, bunu bireysel insani çözümler ve tazminat fonlarına dönüştürmeyi içeriyor" denildi.

Açıklamada, Filistinli taraflar arasında devam eden bölünmenin sonlandırılması gerektiği bildirilerek "Milli projenin zayıflamasına sebep olan bölünme son bulmalı" ifadesi kullanıldı.

Suriye'nin başkenti Şam'da Filistinlilerin barındığı Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan insani trajediye de değinilen açıklamada, kampın silahlı kişilerden arındırılması ve şiddet olayları karşısında tarafsızlaştırılması gerektiği belirtildi. Açıklamada, açlıktan ölümlerin yaşandığı kamptaki ablukanın kaldırılması ve insani yardımların girişine izin verilmesi çağrısında bulunuldu.

-Abbas, Japonya temsilcisini kabul etti-

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ortadoğu barış sürecinin Japon'ya temsilcisi Yutaka Limura'yı, barış sürecine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere kabul etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas, Ramallah'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ettiği Limura ile iki ülke arasındaki dostluk ve ortak projeler aracılığıyla Filistin ekonomisinin geliştirilmesi konularını ele aldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.