Filistin'e destek gösterisi

Filistin'e destek gösterisi

İstanbul İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan "1453 Kartalları" taraftar grubu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Beşiktaş taraftar grubu "1453 Kartalları", İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. 
 
Zincirlikuyu Mezarlığı önünde toplanan grup,  pankart açıp "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" ve "Her yer Gazze, her yer direniş" sloganları atarak, yürüyüşe geçti. 
 
Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önüne yürüyen grup, burada tekbir getirerek, İsrail aleyhine slogan attı. 
 
Grup adına basın açıklaması yapan 1453 Kartalları kurucusu Hamza Mete, Filistin'de yaşanan zulme sessiz kalamadıklarını dile getirdi. 
 
Her kulüpten taraftarların eyleme destek verdiğine dikkati çeken Mete, "Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimizin yalnız olmadığını göstermek istiyoruz. Her şeyi Allah için yapıyoruz. Çünkü Filistin için hiçbir şey yapmamak olmaz. En azından ellerimizi açıp Rabbimize dua edebiliriz" diye konuştu. 
 
Mete, Doğu Türkistan ile dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören diğer Müslümanlar için de harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. 
 
Gruptakiler, Gazze'deki saldırıların sona ermesi için dua ederek, eylemi sonlandırdı. 
 
Beyoğlu'nda protesto 
 
Tünel'de toplanan "Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi" üyeleri, "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Her yer Filistin, her yer direniş", "Burası Filistin, hepimiz Filistinliyiz" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları atarak, Galatasaray Lisesi'ne yürüdü. 
 
Gruptakiler adına basın açıklaması yapan Ayşe Düzkan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının gün geçtikçe şiddetlendiğini ifade ederek, üç yılı aşkın süredir bölgedeki karmaşık durumdan yararlanan İsrail'in 25 bin yeni yerleşim birimi kurduğunu belirtti.
 
Düzkan, İsrail'in Filistinlileri yaşadıkları topraktan mahrum bırakan yeni yasaları uyguladığını ve Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen ayrımcı duvarın inşaatını tamamlayarak, Filistin'deki tahakkümünü arttırdığını dile getirdi. 
 
Ayşe Düzkan, Filistin halkının İsrail saldırganlığına karşı tek vücut olarak direndiğini aktararak, "2009'da bin 400 Filistinlinin öldürüldüğü ve 5 binden fazlasının yaralandığı, 2012'de 177 Filistinli'nin öldürüldüğü ve bin 300'den fazlasının yaralandığı İsrail saldırganlığının yeni bir dönemine şahit oluyoruz. İsrail'in bütün bu saldırganlığının elini güçlendiren ise Türkiye gibi birçok ülkenin sadece sözlü kınamadan öteye geçmemesidir. İsrail, Filistinlilere ve insanlığa karşı işlediği hiçbir suçtan dolayı kendisine hesap sorulmadığı için, bugün yeniden suç işlemeye devam ediyor" diye konuştu. 
 
Türkiye'nin İsrail'le ilişkisini eleştiren Düzkan, İsrail saldırganlığını frenlemenin öncelikli koşulunun ikili ilişkilerin kesilmesi olduğunu savundu. 
 
"Filistin'le dayanışma, İsrail'e boykot" çağrısında bulunan Düzkan, şunları söyledi: 
 
" Filistin halkına karşı saldırganlığın durması,Gazze ablukasının kaldırılması, İsrail ırkçılığının durması, Filistinli mültecilerin yurtlarına geri dönmesi, Batı Şeria ve Gazze'nin işgaline son verilmesi, İsrail vatandaşı Filistinlilere uygulanan ırk ayrımcılığına son verilmesi ve  Filistin halkının kendi kaderini tayin etmesi içinİsrail ile tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik ve kültürel ilişkilere son verilsin." 
 
Eyleme, Fenerbahçe ve Beşiktaşlı bazı taraftarlar da destek verdi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.