Filistin'den görüşmeleri başlatın çağrısı

Filistin'den görüşmeleri başlatın çağrısı

Filistinli gruplar, Mısır'ın Filistin ile İsrail arasındaki dolaylı görüşmeleri başlatmasını istedi.

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden el-Bataş; Mısır'ı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurmak için İsrail hükümetine baskı yapmaya çağırdı ve Filistin halkının kanının gelecek İsrail seçimlerinin faturası olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Filistinli gruplar, Mısır'ın Filistin ile İsrail arasındaki dolaylı görüşmeleri başlatmasını istedi.

Hamas ve Fetih hareketlerinin de içerisinde bulunduğu  İslami ve ulusal grupların düzenlediği toplantının ardından İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Halid el-Bataş yaptığı basın açıklamasında, Mısır'ı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurmak için İsrail hükümetine baskı yapmaya çağırdı.

 "Kahire'de Mısır gözetiminde yapılan anlaşmaların ihlali" olarak nitelendirdiği Gazze'deki son gerginliklerden İsrail'i sorumlu tutan Bataş, "Filistin halkının kanının gelecek İsrail seçimlerinin faturası olmasına izin vermeyeceğiz. Halkımız İsrail ordusunun tekrarladığı tırmandırmalar karşısında eli bağlı durmayacaktır" dedi.

Bataş, uluslararası toplumdan, Gazze'ye yönelik tekrarladığı saldırıları durdurması için İsrail'e baskı yapmasını ve ablukanın kaldırılmasını, sınır kapılarının açılmasını, inşaat malzemelerinin girişi ve İsrail'in yıktığı yerlerin imarının hızlandırılmasında sorumluluğu üstlenmesini istedi.

Kassam Tugayları, İsrail ordusunun açtığı ateşte bir üyesinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adrae ise Gazze sınırındaki duvarın bakımını yapan askeri birliğin, keskin nişancılarca hedef alındığını iddia etmiş, bunun üzerine Gazze'de bazı hedeflerin vurulduğunu belirtmişti.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.