Filistin'de 'yeni Muhammed Durra' vakası

Filistin'de 'yeni Muhammed Durra' vakası

Filistin'de 'yeni Muhammed Durra' vakası

​Filistinli iki amca çocuğunun, İsrail askerleri tarafından kameralar önünde vurulması kamuoyunda infiale yol açarken bu olay, 2000 yılında patlak veren İkinci İntifada'nın sembolü kabul edilen Muhammed Durra'nın "babasıyla sığındığı duvar dibinde öldürüldüğü saldırıyı" yeniden akıllara getirdi.

Yaşları 13 ila 15 arasında değişen amca çocukları Ahmed ve Hasan Manasıra dün İsrail askerleri tarafından kameralar önünde vuruldu. Kuzeni Hasan olay anında hayatını kaybederken Ahmed'in ise uzun bir süre kanlar içinde kaldığı ana ilişkin görüntüler kameralara yansıdı. 

Görüntüde kanlar içinde yerde yatan Ahmed'e çevredeki bazı kişiler tarafından sürekli ağır küfürler ve hakaretler edildiği, küçük Filistinlinin ise kendisine yardım edilmesini istediği görüldü. Uzun süre sonra müdahale edilen Ahmed'in şu anda Kudüs'teki bir hastanede tedavi altına alındığı ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

"Yeni Muhammed Durra olayı"

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne ise olaya dair yaptığı açıklamada Hasan ve Ahmed'in basın mensuplarının önünde vurulmasının 2000 yılında Muhammed Durra'nın kameralar önünde vurulduğu olayı andırdığını söyledi.

Ebu Rudeyne, "İsrail gerginliği bu şekilde tırmandırmaya devam ederse bölge kontrol edilemeyecek bir duruma gelir ve herkes İsrail'in bu suçunun ağır bedelini öder" ifadelerini kullandı.

Yahudi yerleşimciler, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken, yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu.

Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 29'u bulurken, olaylarda 6 İsrailli de öldü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.