Filistin’de tekrar tefrika rüzgârları esiyor

Filistin’de tekrar tefrika rüzgârları esiyor

Hamas, Filistin lideri Mahmud Abbas’ın Gazze’de iktidarı kendilerine devretmemesi durumunda birlik hükümetinin devam etmeyeceği yönündeki çıkışına sert tepki verdi.

Hamas yöneticilerinden Fevzi Berhum, Abbas’ı İsrail politikalarına yardım etmekle suçladı.
 
Dün yazılı bir açıklama yapan Berhum, “Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Hamas ile ittifakı bitirmeye yönelik beyanatları, hayal kırıklığına sebep olan ve mutabakata zarar veren açıklamalardır. ABD ve İsrail’in birliğin başarısız olması konusundaki isteği de böylece gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı. Berhum ayrıca, “Filistin lideri Abbas’ın Hamas’a gerekçesiz bir şekilde saldırması, Filistin halkı ve direnişine kötülük etmektir.” dedi.
 
Önceki gün Kahire’deki Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılan Abbas’ın, “Gazze’de durum böyle devam ederse, herhangi bir işbirliğini kabul etmeyiz.” sözleri Hamas ile Ramallah yönetimi arasındaki birlik hükümetinin dağılma ihtimalini gündeme getirmişti. Abbas, “Eğer Hamas tek otorite, tek hukuk, tek silahlı güç istemiyorsa, biz de onunla ortaklığı kabul etmiyoruz.” ifadeleri ile Hamas’a rest çekmişti.
 
Hamas ve Abbas’ın El Fetih’i arasında yedi yıl süren ayrılık, haziran ayında birlik hükümeti sağlanmasıyla son bulmuştu. İki grup uluslararası toplumun terör listesine aldığı Hamas’ın gayri resmî yollarla destek vereceği bir Filistin kabinesi kurulması yönünde anlaşmaya varmıştı. Dünya kamuoyu yeni yol haritasını desteklerken, İsrail ise Hamas’ın içinde olduğu bir planı kabul etmeyeceğini açıklamıştı.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.