Filistin'de geçici hükümeti başbakanı belli oldu

Filistin'de geçici hükümeti başbakanı belli oldu

Filistin'de 23 Nisan'da Milli Mutabakat üzerinde anlaşan Hamas ve El Fetih kurulması planlanan geçiş hükümetinin başbakanını belirledi. Rami Hamdallah geçiş hükümetinin başbakanı olarak belirlendi

Hamas ve El Fetih geçici hükümetin başına Rami Hamdallah'ın getirilmesi konusunda anlaştı. 15 bakandan oluşacak olan geçici hükümetin bakanlar kurulu listesi henüz açıklanmadı. Bugün Gazze'de temaslarını sürdürecek olan El Fetih'in görüşmelerden sorumlu ismi Ahmed Alazzam'ın temasları ardından kabinenin de açıklanması bekleniyor.

Rami Hamdallah El Fetih üyesi ancak tarafsız politika yapısı ile tanınan bir isim olarak biliniyor. Daha önce Abbas tarafından 2 Haziran 2013 te başbakan olarak atanmış ancak Hamas bu atamayı kabul etmeyince 26 haziranda istifasını sunmuş ardından geçici hükümet kurma çalışmalarını yürütmekle görevlendirilmişti.

Abbas'ın, devlet başkanlığı ve başbakanlık görevlerini bir arada yürütmenin zor olacağını düşündüğü için bu görevi üstlenmek istemediği yorumları yapılıyor

UZLAŞI HÜKÜMETİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İLAN EDİLECEK

Öte yandan Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Azzam el-Ahmed, uzlaşı hükümeti konusunda son değerlendirmeleri görüşmek ve konuyu netleştirmek üzere cumartesi ya da pazar günü Gazze'ye gideceğini ifade etti.

Ahmed, uzlaşı hükümetinin salı veya çarşamba günü ilan edileceğini bildirdi.
 
Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da milli mutabakata varılmıştı. Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.

Hamas ve Fetih arasında milli mutabakat kapsamında kurulacak uzlaşı hükümeti için görüşmeler yapılmış, görüşmeler çerçevesinde hükümete Mahmud Abbas'ın başkanlık edeceği gündeme gelmişti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.