Filistin yönetiminden İsrail'e kınama

Filistin yönetiminden İsrail'e kınama

Filistin yönetimi, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na baskın yaparak, 3 Filistinliyi öldürmesini ve çok sayıda kişiyi yaralamasını kınadı.

Batı Şeria'daki Filistin Hükümeti Sözcüsü İhab Besisu yaptığı yazılı açıklamada, olayı kınayarak "Bu baskın silahsız Filistinlilere karşı İsrail güçlerinin, günlük uyguladığı ihlaller kapsamında olmuştur. Kamptaki evin etrafı İsrail güçleri tarafından kuşatıldıktan sonra eve roket ve hafif silahlarla saldırı düzenlenmiştir" dedi.

Uluslararası toplumdan, İsrail'in yaptıklarını durdurmasını talep eden Besisu, "İsrail'in bu yaptıkları, uluslararası insan hakları yasalarına aykırıdır" ifadesini kullandı.

Öte yandan Hamas sözcüsü Fevzi İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'nda İsrail güçlerinin öldürdüğü 3 Filistinli direnişçi, İsrail'in işlediği suçlara eklenmiş ve tüm sorumlulukları da ona aittir" diye konuştu.

Bugün Cenin Mülteci Kampı'na İsrail askerleri tarafından düzenlenen baskında İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı ile 2 Filistinli ölmüş, çok sayıda yaralı olduğu bildirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.