Filistin tarihi ve kültürü Londra'da

Filistin tarihi ve kültürü Londra'da

İngiltere'nin Başkenti Londra son iki günde 15.000 katılımcıya ulaşan ve Filistin Müslümanları'nın kendi tarih ve kültürlerini yansıtma şansı buldukları bir etkinliğe sahne oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber-Avrupa'daki en geniş Filistin etkinliği 2 gündür Londra'nın Westminister bölgesinde yapılıyor. Filistin Müslümanları'nın tarihi ve kültürleri İngilizler ile buluştu. Kraliçe 2.Elizabeth Merkezi'nde düzenlenen etkinlik kar amacı gütmeyen ve Filistinliler ile empati yapan İngiliz şirketler tarafından finanse edildi.

İngiltere'nin pek çok yerinden halk dışında akademisyenler ve araştırmacıların da büyük ilgi gösterdiği etkinliğe 15.000'den fazla katılım olduğu bildirildi.

Etkinlikte Balfour Deklarasyonu başta olmak üzere Batı Şerai ve Gazze'deki tarihi olaylar ve zulümler anlatıldı. Filistinli Müslümanların kültürleri ve Osmanlı Devleti başta olmak üzere tarihlerine dair önemli gelişmeler anlatıldı.

Middleeastmonitor'un haberine göre etkinlik bir süre daha devam edecek. Etkinliğe İsrailli grupların tepkisi büyük olsa da, Filistinliler çektikleri zulmü İngiltere ile paylaşmakta kararlı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.