Filistin, savaş suçları için UCM'ye başvuruyor

Filistin, savaş suçları için UCM'ye başvuruyor

Filistin, İsrail'in savaş suçları ve Yahudi yerleşim yerleri ile ilgili başvuruda bulunmak üzere Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden randevu istedi

Filistin yönetiminin, işlediği suçlar nedeniyle İsrail hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurmak için randevu talebinde bulunduğu bildirildi.

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin'in Sesi Radyosu'na yaptığı açıklamada, "İsrail'in savaş suçları ve Yahudi yerleşim yeri dosyalarını sunmak amacıyla 2 gün önce UCM'den randevu talebinde bulundum. Tarih verilmesini bekliyoruz. Gelecek ayın ortalarına randevu verilebilir" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nde 31 Aralık 2014'te yapılan oylamada, 1967 sınırlarına göre başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören Filistin karar tasarısına ABD ve Avustralya'nın ret oyuna karşı, Rusya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 8 ülke evet oyu vermiş, İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 5 ülke çekimser kalmıştı. Tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.

Bunun üzerine Abbas, aralarında UCM'nin kurucu temel anlaşması Roma Sözleşmesi'nin de aralarında bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya taraf olmak için imza atmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.