Filistin Milli Takımı'ndan zafer sonrası secde

Filistin Milli Takımı'ndan zafer sonrası secde

Konfederasyonu (AFC) Challenge Kupası finalinde Filipinler'i 1-0 yenerek, Asya Kupası'na katılma hakkı kazandı

. Futbolcular zaferi santrada secde ederek kutlarken halk sokaklara döküldü.
 
Filistin, Maldivler'de düzenlenen kupa finalinde Filipinler ile karşı karşıya geldi. Eşref Numan'ın 59. dakikada attığı gol, Filistin'i Asya Kupası'na taşıdı. Orta Doğulular, Avustralya'da 2015 Ocak ayında yapılacak Asya Kupası'nın ilk turunda D Grubu'nda Japonya, Ürdün ve Irak ile mücadele edecek. Asya Kupası'nın şampiyonu, doğrudan FIFA Konfederasyonlar Kupası'na katılma hakkı kazanacak.

Filistinliler sokaklara döküldü

Maçı açık alanlara kurulan dev ekranlarda, kalabalık gruplar halinde heyecanla izleyen Filistinliler, hakemin bitiş düdüğünün ardından sevinç gösterilerinde bulunup, milli takımlarının zaferini kutlamak için sokaklara döküldü.

Filistin Futbol Birliği Genel Başkan Yardımcısı Abdusselam Heniye, yaptığı açıklamada, milli takımın başarısını kutlayarak, bu başarının tüm Filistinliler ve Araplara ait olduğunu ifade etti. Filistin halkının bu başarıyla gururlandığını kaydeden Heniye, Filistin'in imkansız olarak görülen Asya Kupası'na katılabileceğini ispat ettiğini belirtti. Heniye ayrıca babası Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin milli takımın başarısını kutladığını ifade etti.

'İmkansızı başardık'

Filistinli spor yorumcusu Muhammed Avvad ise bugünün diğer günlerden farklı olduğunu söyleyerek, "Milli takım bugün Filistin'in Asya Kupası'na katılım rüyasını gerçekleştirdi. Ne ablukanın ne de gözaltıların galip gelemediği Filistin, imkansızı başardı. Milli takım, zafer dışında bütün seçenekleri reddederek savaştı" ifadelerini kullandı.

Filistin milli takım oyuncularının kısıtlı imkanlar dahilinde çalıştıklarına dikkati çeken Avvad, "Kazanılan başarı futbol tarihi için büyük bir adım olmayabilir. Ancak ülkenin yaşadığı zor şartlar göz önüne alındığında Filistinliler için büyük bir zaferdir.

Deniz kenarında arkadaşlarıyla maçı izleyen Ahmed Farac, galibiyet sevincini, "İşte Filistin, işte Filistin bayrağı ve marşı. Hepsi de çok güzel" sözleriyle ifade etti. Farac, futbolla ilgilenmeyenlerin bile bu maçı heyecanla takip ettiklerini belirterek, "Bugün kazanan vatandır" dedi.

Maçı eşi ve çocuklarıyla izleyen Sümeyye Nasır da "Normalde maç seyreden biri değilim. Ancak bu, yıllardır abluka altında kalmış Filistin için önemli bir gelişme" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.