Filistin İsrail'in saldırılarına karşı BM'den yardım istedi

Filistin İsrail'in saldırılarına karşı BM'den yardım istedi

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve BM Genel Sekreteri'nden, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik şiddetine karşı önlem almasını istedi.

Mansur, BMGK Başkanlığı ve BM Genel Sekreterliği'ne gönderdiği mektubunda, İsrail'in, Filistin halkına karşı saldırılarının arttığını ve sadece bugün 7 Filistinlinin öldürüldüğünü, 45'inin yaralandığını bildirdi.

BMGK ve Genel Sekreter Ban Ki-mun'dan, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarından çıkması ve sivillere yönelik saldırılarını durdurması için önlem almasını talep eden Mansur, İsrail'in saldırılarının uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu vurguladı.

Filistin yönetiminin bu saldırıları kınadığını da aktaran Mansur, İsrail'i bu illegal eylemlerinden döndürmek için sözlerin yetmediğini, çok geç olmadan adım atılması gerektiğini belirtti. Mansur, İsrail'in tüm savaş suçları ve devlet terörü dolayısıyla hesap vermesi gerektiğini de kaydetti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de basın toplantısında yaptığı açıklamada, bölgede şiddetin artmasından kaygı duyduklarını dile getirerek, "Sivillere yönelik saldırıları ve sivillerin öldürülmesini kınıyoruz" dedi.
Gelecek hafta Ortadoğu dörtlüsünün bölgede temaslarda bulunacağını aktaran Dujarric, bir an önce müzakere masasına dönülmesini istediklerini dile getirdi.
 
 Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.